Otrov u “organskoj” kašici za bebe!

Već znate da nemam običaj da gledam vesti, ali, srećom, Marko voli da ih pogleda povremeno, pa uz njega čujem ponešto i ja. Večeras javiše  da je u HIPP pirinčanoj kašici pronađen povećan nivo arsena, i da je povučena iz prodaje.

Saopštenje Ministarstva zdravlja

Osim što me je šokirala sama vest, jer upravo smo u procesu uvođenja čvrste hrane Strahinji, naljutila me je televizija koja je to objavila, jer niti su rekli o kojoj kašici je reč (to sam saznala naknadno na nekom sajtu), a pri tom su pokazivali slike kašica u tegli, koje nemaju veze sa onom koja je povučena. Dugo nisam videla tako neodgovorno, nonšalantno izveštavanje na temu nečeg što je od izuzetne važnosti. Ne, njima su preči Vučić, Haradinaj i ostala bagra od budućeg naraštaja.

Ovo su podaci o kašici koja ima povećan nivo arsena.

„HIPP Bio Instant kašica – pirinčane pahuljice“, 20g neto, lot: 6001791, izvoznika HIPP GmbH & Co. Export KG Austrija

Kako se uopšte takve stvari dese, provuku? Kako uopšte ova kašica može da nosi naziv BIO, kad sadrži pesticide? Kako to može da bude kaša od ORGANSKIH žitarica? Ne mogu to da razumem, stvarno. Postoje sigurno i zagovornici onih teorija koje tvrde da ovo neko namerno radi. Ja nisam jedna od njih, jer ne mogu da poverujem i ne želim da poverujem da neko može da bude toliko okrutan.

Naravno, niko ne garantuje da u onim drugim kašicama nema nekakvih štetnih materija. Svakako ovo nije ni prvi ni poslednji put da se nešto ovakvo dešava. Zbog svega toga nemam čak ni volje da se ljutim, nerviram, da budem tužna. Mogu samo da se zahvalim što nisam kupila baš tu kašicu pre nekoliko dana, jer u suštini, u ovakvim situacijama nam je u potpunosti oduzeta kontrola, pa nema smisla (previše) šizeti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s